Nieuwe app leert kinderen spelenderwijs "bonjour" en "merci"

Uw kinderen voorbereiden op hun eerste lessen Frans kan binnenkort met een gloednieuwe app. "BJR BXL", voluit "Bonjour Bruxelles" is een educatieve app van drukkerij en uitgeverij Die Keure, waarmee kinderen vanaf 10 jaar hun eerste woordjes Frans kunnen leren. De applicatie is gerealiseerd met de steun van het Gamefonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Via de app "BJR BXL", die voorlopig enkel beschikbaar is voor iPhones, leren kinderen hoe ze zich kort kunnen voorstellen. Ze leren ook basiswoordenschat en uitdrukkingen rond thema's als familie, kleuren, cijfers, vervoersmiddelen en hobby’s. Uitgeverij Die Keure wil met dit digitale lessenpakket een ideale opstap bieden naar de lessen Frans in de derde graad van de basisschool.

In de app spelen vier historische figuren een hoofdrol. Andreas Vesalius, Victor Horta, Koning Boudewijn en Eddy Merckx nemen kinderen mee naar het Brussel uit hun tijd, aan de hand van infofiches, beelden en animaties. Allemaal in het Frans uiteraard.

"Nieuwe klanken ondersteunen met beelden"

“Kinderen maken in onze app voor het eerst kennis met de Franse woorden en uitdrukkingen door ze te horen. We ondersteunen wat ze horen met tekeningen en een woordbeeld. Op die manier begrijpen ze meteen wat er bedoeld wordt. Door herhaling en speelse oefeningen maken de kinderen zich de woorden en uitdrukkingen eigen, om ze tot slot zelf te gaan gebruiken, aldus uitgeefdirecteur bij Die Keure Nic Pappijn.

"BJR BXL" werd gerealiseerd met steun van het Gamefonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Dat fonds werd in 2012 in het leven geroepen om de creatie van games in Vlaanderen te stimuleren en financieel te ondersteunen. Het VAF/Gamefonds wordt ondersteund door Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).