NMBS merkt alsmaar meer graffiti op treinen

Vorig jaar heeft de NMBS meer dan 2.000 keer vastgesteld dat er graffiti op treinen was gespoten. Het verwijderen kostte 2,5 miljoen euro. Er zijn vorig jaar vier keer zoveel vaststellingen gebeurd in vergelijking met 2010. Volgens de NMBS heeft dat wellicht grotendeels te maken met de extra aandacht die de spoorwegen er nu aan besteden.

"Daarom hebben we al verschillende maatregelen genomen, samen met de politiediensten en onze eigen veiligheidsdiensten", zegt Frieke Neyrinck van de NMBS. Ze heeft het onder meer over geregeld patrouilleren.

"We werken ook aan een uitgebreid actieplan om het fenomeen graffiti te bestrijden: een nog betere samenwerking met de politie. We willen ook een performantere beveiliging van de bundels waar de treinenstellen zich 's nachts bevinden. Het gaat ook over beter informatiebeheer, maar alles is nog in volle voorbereiding."

Meest gelezen