Overname van overnemer van Omega Pharma?

De Amerikaanse farmagroep Mylan zou een overnamebod uitbrengen op de Iers-Amerikaanse tegenhanger Perrigo. Die heeft onlangs Omega Pharma overgenomen, het bedrijf van Marc Coucke. Dat meldt de website van De Tijd.

Volgens De Tijd biedt Mylan 205 dollar per aandeel van Perrigo. Dat komt neer op een totale prijs van 28,9 miljard dollar, dat is ongeveer 25% boven de huidige beurskoers van Perrigo.

Enkele maanden geleden heeft Perrigo zelf Omega Pharma, het bedrijf van de Belgische ondernemer Marc Coucke overgenomen voor 2,48 miljard euro. 

Coucke werd deels betaald in aandelen en bezit nu 3,7% van Perrigo. Dat betekent dus dat Coucke op korte tijd opnieuw een meerwaarde op zijn aandelen in Perrigo kan boeken.

Perrigo heeft zijn zetel in de Ierse hoofdstad Dublin en een omzet van 3,5 miljard dollar. Bij Perrigo werken 7.250 mensen. Mylan komt uit de Amerikaanse staat Pennsylvania en heeft een omzet van 6,8 miljard dollar en 22.000 mensen in dienst. Het heeft de voorbije jaren al fors uitgebreid en de generische geneesmiddelen van onder meer Merck en Abbott Laboratories overgenomen.