Politieagent ontslagen na doodschieten zwarte man

In de Amerikaanse staat South Carolina wordt de politieagent ontslagen die een zwarte man heeft doodgeschoten in North Charleston. Dat heeft de burgemeester van North Charleston vanavond bekendgemaakt.

Volgens burgemeester Keith Summey zullen politieagenten in de toekomst op pad moeten met een zogenoemde body cam, die twijfel over de ware aard van incidenten moet gaan uitsluiten.

De familie van de gedode zwarte man kwam de waarheid over de gang van zaken pas te weten omdat het schietincident gefilmd is door een getuige. Daarop is duidelijk te zien dat de agent tot acht keer de zwarte man in de rug schiet.

Achteraf had de agent verklaard dat hij zich bedreigd had gevoeld en daarom had geschoten. Op de beelden is te zien hoe hij - na de man te hebben neergeschoten - zelf een stungun of elektroshockwapen naast diens lichaam legt. De familie van het slachtoffer gaat ervan uit dat de agent er zonder de videobeelden waarschijnlijk zonder straf vanaf was gekomen.