Teletubbies maken comeback met andere stem

De Teletubbies zullen dit jaar nog te zien zijn in gloednieuwe afleveringen op de Britse openbare omroep, al zullen Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po wel anders klinken. Onder meer Oscarwinnaar Jim Broadbent en "Absolutely Fabulous"-actrice Jane Horrocks zullen te horen zijn in het populaire kinderprogramma.
© BBC

Jane Horrocks zal haar stem lenen aan een nieuw "personage": de actrice wordt de "tubby phone", een mobiel gadget dat zijn intrede heeft gemaakt in het alledaagse leven van de Teletubbies. "De reeks straalt een ander gevoel uit dan vroeger. Het wordt hilarisch. Ouders zullen er evenveel plezier aan beleven als hun kinderen", aldus Horrocks.

Acteur Jim Broadbent en voormalig radiopresentator Fearne Cotton zullen weerklinken als de stemmen uit de mededelingstrompetten, die plots uit de grond oprijzen.

In de Teletubbies draait alles nog steeds rond de belevenissen van Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po. Ook de stijl van de reeks blijft dezelfde, maar krijgt een "hedendaagse opfrisbeurt", zo klinkt het.

De nieuwe reeks van de Teletubbies wordt dit jaar nog uitgezonden op CBeebies, de kinderzender van de BBC.

De originele reeks van de Teletubbies werd tussen 1997 en 2001 uitgezonden. In totaal werd het kinderprogramma door ruim een miljard kinderen bekeken, in 120 landen. De Teletubbies werden vertaald in 45 talen.