Wandelpad leidt fans van Batman veilig naar de "bat cave"

In het Brecon Beacons National Park in Wales is een wandelpad aangelegd naar de Henrhyd Falls, de watervallen die het decor vormden voor de ingang van de zogenoemde "bat cave" in de Batmanfilm "The dark knight rises". Fans kunnen de site nu in alle veiligheid bezoeken.

"The dark knight rises" uit 2012 is het derde deel in de Batman-trilogie van Christopher Nolan na "Batman begins" (2005) en "The dark knight" (2008). In de derde en laatste film is te zien hoe Batmans hulpje Robin via een waterval de geheime "bat cave" van de superheld ontdekt.

Die waterval bestaat echt en bevindt zich in het Brecon Beacons National Park in Wales in het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om de Henrhyd Falls die tot voor kort nauwelijks toegankelijk waren. Waaghalzen moesten een steile heuvel afdalen en vervolgens door een rivier waden om de plek te bereiken.

Daarin is nu verandering gekomen met een heus wandelpad dat recht naar de waterval leidt. Fans kunnen de site nu in alle veiligheid een bezoekje brengen, al dan niet in aangepast kostuum.

Film- en tv-makers kiezen het Brecon Beacons National Park wel vaker uit als decor. Zo zijn verschillende scènes van onder meer "Doctor Who", "The hitchhiker's guide to the galaxy", "Merlin" en "Clash of the titans 2" in het natuurpark opgenomen.