Eerst wordt er gegeten, daarna wordt er geschreeuwd

Liefhebbers van pretparken en de betere Italiaanse keuken zullen zich een bezoek aan Ai Pioppi niet beklagen. Dat is een restaurant een uurtje rijden ten noorden van Venetië. De eigenaar heeft de voorbije 40 jaar een eigen pretpark gebouwd in de achtertuin van zijn zaak. Dankzij twee toeristen die hun bezoek hebben gefilmd, staat Ai Pioppi ineens in het middelpunt van de belangstelling.

Niet de maaltijden op het bord lokken die aandacht, maar wel wat er in de achtertuin van het restaurant gebeurt. Daar staan tal van attracties die werken op basis van menselijke kracht. Bruno, de eigenaar van het restaurant en het pretpark, heeft er 40 jaar aan gesleuteld. Het pretpark bezoeken is helemaal gratis, op voorwaarde dat je vooraf iets eet.

Zeven hechtingen later...

Toegegeven, als je onderstaande beelden bekijkt, twijfel je aan de veiligheid van de toestellen. Toch schuilt er geen gevaar in de attracties, dat bewijzen toch Tom en Paul, de twee mannen die in het filmpje de hoofdrol spelen.

Tom verlaat het pretpark met zeven hechtingen in het gezicht. Maar dat komt omdat hij gestruikeld is tijdens het lopen. De gammele en roestige ritten hebben er met andere woorden niets mee te maken. Hun avonturen in "Ai Pioppi" werden in drie dagen tijd al een half miljoen keer bekeken.

VIDEO: Het videoverslag van Tom en Paul

lees ook