Gent Festival van Vlaanderen "Poepsimpel" voor Arne Sierens

Na Johan Simon's Accatone kondigt het Gent Festival van Vlaanderen opnieuw een theatertopper in Belgische première aan: "Poepsimpel", Arne Sierens' nieuwste creatie voor Compagnie Cecilia.

Het stuk, begeleid met live-muziek van componist Jean-Yves Evrard, wordt gespeeld door Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren en Tom Vermeir. "Van kinds af aan leren we om braaf te zijn. Om netjes tussen de lijnen te lopen en te presteren. De samenleving van vandaag legt op iedereen een hoge druk. Af en toe houden we het niet meer vol en barsten we uit; uit wraak voor dit soms zinloze leven. Er is alleen zogenaamde redelijkheid. Plus al die perikelen thuis, de stille ruzies die ons opvreten. Waar is het wilde en het flamboyante?"

"Poepsimpel" gaat in première tijdens het Gent Festival van Vlaanderen op 22 september in NTGent, tickets zijn vanaf half mei verkrijgbaar. Daarna zijn er nog voorstellingen op 23, 24 en 26 september in NTGent.

Verder tipt het Gent Festival van Vlaanderen ook nog "Hopeville", een nieuw evenement waar op 25 april topfiguren uit de Belgische klassieke wereld een dag lang muziek spelen op een landgoed in Mariakerke. Zo wordt Jef Neve 's avonds verwacht aan de vijver, terwijl pianisten Yanna Penson en Sylvia Bernier 's middags hun opwachting maken.