Meisje van twaalf sterft bij brand op ferry in Thailand

In Thailand is een meisje van twaalf omgekomen bij een brand op een ferry. Aan boord waren zo'n 100 passagiers, het merendeel toeristen. Het slachtoffer was afkomstig uit Israël. De ferry brandde volledig uit.

Het ongeval vond plaats in de buurt van de populaire badplaats Phuket, in het zuiden van het land. Aan boord van de ferry brak plots brand uit. De meer dan honderd aanwezigen, bijna allemaal toeristen, konden worden gered, behalve het meisje. Zij werd als vermist opgegeven.

Volgens haar moeder was ze net naar het toilet op het moment van de brand. Later vonden duikers haar lichaam in het toilet aan de achterkant van de ferry. Dat deel van het schip bevond zich na de brand net onder de waterlijn. De brand verwoestte de ferry volledig.