Plastic Jesus legt Kim Kardashian en co parkeerverbod op

"No Kardashian parking anytime" ("Verboden te parkeren voor een Kardashian op elk moment"). Bordjes met dit opschrift verschenen afgelopen week overal in het straatbeeld van Los Angeles. Het gaat om het jongste werk van kunstenaar Plastic Jesus die de overdreven mediabelangstelling voor de beroemde familie aan de kaak wil stellen.

Zeven bordjes met het opschrift "No Kardashian parking anytime" heeft Plastic Jesus de voorbije dagen her en der in Los Angeles opgehangen, onder meer aan Melrose Avenue en Robertson Boulevard.

Aan The Hollywood Reporter vertelt hij dat hij enkele weken geleden op het idee kwam toen hij merkte hoe een hele meute paparazzi zich rond een winkel verzamelde op het moment dat één van de Kardashian-zussen buiten stapte. "Hoe is het mogelijk dat dit een nieuwswaardig evenement is?", vroeg hij zich af.

"De familie Kardashian zit in onze cultuur ingebed", zegt hij. "We hebben onze media toegelaten enkel nog winst na te streven. We offeren echte nieuwsverhalen op om onze obsessie voor beroemdheden te bevredigen."

Oscar aan de drugs

Het is niet de eerste keer dat Plastic Jesus de media en Hollywood een geweten schopt. Aan de vooravond van de uitreiking van de Oscars eind februari plaatste hij een levensgroot cocaïnesnuivend Oscarbeeld buiten op Hollywood Boulevard als aanklacht tegen het wijdverspreide cocaïnegebruik in de filmindustrie.

Vorig jaar haalde hij een gelijkaardige stunt uit. Toen pakte hij uit met een reuzegroot Oscarbeeld dat zichzelf een shot heroïne toediende. Nauwelijks enkele weken na de vroegtijdige dood van acteur Philip Seymour Hoffman die precies aan een overdosis heroïne was overleden, was ook dat een aanklacht tegen het grootschalige druggebruik in Hollywood.