Portretten van 10 oud-burgemeesters verdwenen in Geluwe

In het vroegere gemeentehuis van Geluwe zijn 10 portretten oud-burgemeesters verdwenen. De politie is een onderzoek gestart.

Het is de huidige burgemeester Youro Casier (SP.A) die de diefstal opmerkte. Eerst dacht hij nog dat de schilderijen van de muur waren gehaald om af te stoffen. Maar niemand van het gemeentepersoneel weet waar ze naar toe zijn.

De politie is een onderzoek gestart en zal onder meer de beelden bekijken van de camera's aan het gemeenschapscentrum De Gaper.

Geluwe is een deelgemeente van Wervik, het vroegere gemeentehuis wordt niet meer gebruikt door het huidige stadsbestuur. De burgemeester sluit niet uit dat de verdwijning een soort ludiek protest is. Het stadsbestuur overweegt om het oude gemeentehuis in Geluwe te verkopen en niet iedereen in de deelgemeente is het daar mee eens.