Vermiste man uit Malderen dood teruggevonden

Een 34-jarige man uit Malderen die sinds midden maart vermist werd, is gisteren dood teruggevonden. Het slachtoffer lag in de laadruimte van een bestelwagen, die op een parkeerterrein in Merchtem stond. De man is met een kogel in het hoofd om het leven gebracht. Dat melden verschillende kranten.

De man werd voor het laatst gezien op zaterdag 15 maart. De avond voordien was hij met een vriend uitgegaan in Gent, waarna hij de nacht had doorgebracht bij die vriend. De volgende ochtend bleek er van de man geen spoor meer. Familie en vrienden organiseerden zoekacties maar zonder resultaat.

De federale gerechtelijke politie van Asse voerde van haar kant ook een onderzoek uit en hield volgens verschillende kranten gisteren een huiszoeking in de woning van de vriend die, net als een tweede man, zou meegenomen zijn voor verhoor. Terwijl de huiszoeking bezig was, trof de politie op een parkeerterrein in Merchtem ook de bestelwagen van de vriend aan, met daarin een lichaam dat meer dan waarschijnlijk de vermiste man is.

Het parket Halle-Vilvoorde houdt nog een slag om de arm. "Op een parkeerterrein in Merchtem werd gisteren in een camionette een lichaam aangetroffen, waarbij de identiteitspapieren van de vermiste man werden teruggevonden", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Hij had een schotwonde aan zijn hoofd. Er werd een onderzoeksrechter, een wapendeskundige en een wetsdokter gevorderd door het parket en er is een afstapping gebeurd. Vandaag gebeurt nog een autopsie om absolute zekerheid over de identiteit te hebben."

Er zijn twee verdachten onder aanhoudingsbevel geplaatst.