Vier doden bij schietpartij gerechtsgebouw Milaan

In de Noord-Italiaanse stad Milaan zijn vier doden gevallen bij een schietpartij in een zaal van het gerechtsgebouw. Drie slachtoffers werden doodgeschoten, een vierde overleed aan de gevolgen van een hartaanval. De schutter is opgepakt.

De verdachte is een man die vandaag zou terechtstaan voor frauduleus bankroet. Hoe hij met zijn wapen voorbij de metaaldetectors aan de ingang van het gebouw is geraakt, is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat hij in de rechtszaal plots een vuurwapen tevoorschijn haalde en in het rond begon te schieten. Zijn advocaat en een medebeklaagde kwamen daarbij om. Een tweede medebeklaagde raakte zwaargewond. Daarna ging de schutter naar een lagergelegen verdieping en schoot een rechter dood. Een vierde slachtoffer overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

Advocaten, personeelsleden en andere mensen ontvluchtten na de schietpartij het gerechtsgebouw in paniek. De dader hield zich lange tijd schuil in het gebouw en vluchtte daarna weg op een bromfiets. De politie kon hem uiteindelijk overmeesteren in Vimercate, nabij Monza, op zo'n 25 kilometer van Milaan.

In Milaan gelden op dit ogenblik verscherpte veiligheidsmaatregelen. Op 1 mei opent de wereldtentoonstelling er haar deuren.