Vijfde editie van Antwerpse fantasybeurs mikt op 10.000 bezoekers

In Antwerp Expo vindt op zondag 26 april voor de vijfde keer de Antwerp Convention plaats, een fantasy-, sci-fi- en horrorbeurs. Het evenement wordt gevoelig uitgebreid en mikt daarom op 10.000 bezoekers, na de zowat 7.000 van vorig jaar.

De Antwerp Convention is een soort Vlaamse "Comic Con" met een tweehonderdtal standhouders die films, affiches, speelgoed, gadgets, strips, boeken, kleding, spelletjes en memorabilia aan de man brengen.

Traditioneel zijn er ook heel wat signeersessies van auteurs en acteurs. De blikvangers van deze vijfde editie zijn Gates McFadden (dr. Beverley Crusher in Star Trek), Game of Thrones-acteurs als Ian McElhinney (Barristan Selmy) en Kate Dickie (Lysa Arryn), comic- en graphic noveltekenaar Clint Langley (Marvel, Judge Dredd), Peter Davison (de vijfde Doctor Who) en striptekenaar Marc Legendre (Biebel, Amoras).

"Een kwart van onze bezoekers zijn normaal gezien mensen die echt fanatiek met het genre bezig zijn", zegt Liesbeth Vermaercke, communicatieverantwoordelijke van de Antwerp Convention. "De rest bestaat voornamelijk uit gezinnen met kinderen. Er valt dan ook heel wat te beleven, het is zeker niet uitsluitend een niche-evenement."