Amerikaanse acteur Richard Dysart overleden

De Amerikaanse acteur Richard Dysart is op 86-jarige leeftijd overleden in Californië. De acteur die vooral bekend is van zijn rol in de advocatenserie "LA law" was al een geruime tijd ziek.

De Amerikaanse acteur Richard Dysart is op 86-jarige leeftijd overleden. De acteur debuteerde in 1953 op het kleine scherm in de reeks "You are there".

Dysart acteerde tijdens zijn carrière in een tachtigtal producties. Hij is vooral bekend van zijn hoofdrol in "LA law". Van 1986 tot 1994 vertolkte hij de rol van Leland McKenzie. De rol van baas van een advocatenkantoor leverde hem in 1992 een Emmy Award op.

De acteur was ook te zien in films als "Back to the future 3", "Wall Street", "Hard rain", "The thing" en "Being there". Hij werd ook verschillende keren gecast in de rol van de Amerikaanse presidenten Truman en Eisenhouwer.

Meest gelezen