Binoche: "Johnny Depp hield helemaal niet van chocolade"

Zoals de titel doet vermoeden, was chocolade alomtegenwoordig in de film "Chocolat" uit 2000 waarin Juliette Binoche en Johnny Depp de hoofdrollen vertolkten. Toch waren de opnames voor die laatste geen pretje: de Amerikaanse acteur houdt immers niet van chocolade, zo vertelt zijn tegenspeelster van toen aan The Hollywood Reporter.
vide

Fans van chocolade repten zich vijftien jaar geleden en masse naar de bioscoop toen "Chocolat" uitkwam, een film van Lasse Hallström over een jonge vrouw die samen met haar dochter een chocolaterie opent in een conservatief Frans dorp.

De film bulkte van de scènes waarin hoofdrolspelers Juliette Binoche, Johnny Depp, Alfred Molina en Judy Dench zich aan het zoete goedje te goed deden. Voor chocoholics lijkt het onwaarschijnlijk, maar voor Depp en Molina waren die scènes geen pretje. Dat blijkt uit een interview dat Binoche aan The Hollywood Reporter heeft gegeven.

"Om eerlijk te zijn, de chocolade in de winkel was allemaal nep", doorprikt ze een eerste illusie. "Door alle belichting zou echte chocolade de hitte nooit hebben weerstaan. Natuurlijk moesten we wel wat chocolade eten. Ik ontdekte dat Johnny Depp helemaal niet van chocolade hield. Na elke take spuwde hij die uit. Ook Alfred Molina toonde zich geen fan. Het was grappig om met hun aversie om te gaan en hun malle gezichten te zien."

vide