BIVV vreest copycats "Fast and furious 7"

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) wil dat bioscoopuitbaters een waarschuwing tonen voor aanvang van de vertoning van de film "Fast and furious 7". Dat meldt Het Nieuwsblad en is bevestigd door Benoit Godart van het BIVV.

De zevende film in de "Fast and furious"-franchise verscheen op 1 april in de Belgische bioscopen. In de film voeren Vin Diesel en Paul Walker onwaarschijnlijke stunts uit met hun glimmende sportbolides. Het BIVV vreest dat jonge bestuurders na het zien van de film zelf gevaarlijk gaan rijden.

"Wij denken dat het misschien een goed idee is om voor aanvang van de vertoning een sensibiliserende boodschap mee te geven. Bijvoorbeeld: Wat u nu gaat zien is fictie, maar in realiteit sterven jaarlijks meer dan 700 mensen in het verkeer", meldt Benoit Godart van het BIVV.

De bioscoopketen Kinepolis is het idee om een waarschuwende boodschap te projecteren voor aanvang van de voorstelling niet ongenegen, maar heeft nog geen contact gehad met het BIVV over het voorstel. Dat meldt woordvoerster Anneleen Van Troos.

De eerste "Fast and furious"-film verscheen in 2001 in de bioscopen. Vin Diesel, Paul Walker en Michelle Rodriguez samen met snelle auto's bleek een succescocktail om veel bezoekers naar de bioscoop te lokken. Paul Walker stierf eind 2013 bij een verkeersongeluk. De acteur is wel nog te zien in de zevende film, waarin op het einde een emotionele hulde aan hem wordt gebracht.