Bus Italiëreis school uit Deinze brandt volledig uit

Een bus die de leerlingen van het zesde middelbaar van Sint-Hendrik uit Deinze vervoerde op hun Italiëreis, is afgelopen nacht volledig uitgebrand in Venetië. Niemand raakte gewond en de Italiëreis zal geen vertraging oplopen. Er is nu een vervangbus onderweg om de leerlingen verder te vervoeren.

De bus stond geparkeerd op de parking van een hotel in Venetië. Rond vier uur vanmorgen kwam iemand de chauffeur waarschuwen dat het voertuig in lichterlaaie stond. De brandweer snelde nog ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat de wegreus helemaal uitbrandde. Ook een tweede bus liep schade op.

De bussen vervoerden de leerlingen van het zesde middelbaar van de school Sint-Hendrik uit Deinze. De leerlingen zijn op tiendaagse Italiëreis en maken vandaag een uitstap naar Venetië. Er is een vervangbus onderweg, ten laatste morgenochtend zou die moeten aankomen. Daardoor loopt de Italiëreis geen vertraging op.

Hoe de brand ontstond, is nog onduidelijk. Een branddeskundige van het Italiaanse gerecht moet er zich nog over buigen.