De jurk die iedereen in 2000 wilde zien

23 februari 2000. Niet alleen voor fashionista’s is het een datum die in menig brein geboekstaafd staat. Het was de dag dat Jennifer Lopez tijdens de uitreiking van de Grammy Awards een jurk van Versace droeg die nauwelijks iets aan de verbeelding overliet. Ook acteur David Duchovny kon zijn ogen nauwelijks van zoveel moois afhouden. En hij was niet de enige. De zoektocht naar meer foto’s inspireerde Google tot zijn specifieke Image Search.

Dat verklaarde een van Googles topmannen Eric Schmidt midden januari in een blog die nu enkele maanden later zijn weg vindt naar het grote publiek. "In 2000 was Google de meest populaire zoekmachine die we ooit gezien hadden. Maar we hadden wel nog geen loepzuivere methode om zij die zochten naar foto’s van die befaamde jurk optimaal te bedienen. Gevolg: Google Image Search was geboren."

Voordien kreeg de internetgebruiker enkel tekstlinks, waarop hij moest klikken in de hoop een foto te vinden. "Maar men wilde meer dan alleen maar tekst", aldus Schmidt.

En dus leveren de zoektermen "lopez 2000 grammy" nu dit resultaat op.

lees ook