Dubbel zoveel gezinnen met kinderen in daklozenopvang Aalst

Afgelopen winter heeft het OCMW van Aalst dubbel zoveel gezinnen met kinderen moeten opvangen in de daklozenopvang dan andere jaren. Steeds meer Aalsterse gezinnen worden uit hun huis gezet omdat ze de hoge huur niet meer kunnen betalen.
Archieffoto

"Wij krijgen een grote instroom van mensen uit Brussel en we zien dat daardoor de huurprijzen in Aalst stijgen. Mensen uit Brussel zijn hogere huurprijzen gewoon en zijn bereid dat te betalen", schetst OCMW-voorzitster Sarah Smeyers het probleem.

"Onze eigen bevolking is daar de dupe van. Mensen kunnen de huur niet meer betalen. Er gebeuren steeds meer uithuiszettingen waardoor mensen op straat komen te staan."

In Gent hebben ze deze winter maar weinig gezinnen met kinderen opgevangen in de nachtopvang. OCMW-voorzitter Rudy Coddens vermoedt wel dat heel wat gezinnen in kraakpanden verblijven.

Meest gelezen