Elfjarige jongen mag drumsolo spelen op concert Sheila E

Tijdens het concert van Sheila E in het Depot in Leuven heeft de 11-jarige concertganger Jef Rogiers uit Heusden-Zolder gisteravond totaal onverwacht een drumsolo mogen geven.

Rogiers had halfweg het concert de Amerikaanse zangeres een doos met Belgische chocolade gegeven met daarin een tekst met de vraag om te mogen drummen op haar drumstel. Tot ieders verrassing riep ze de jongen op het podium en liet hem minutenlang al drummend zijn gang gaan.

"Jef volgt al 4 jaar drumles en het was zijn lerares die hem getipt had dat Sheila E in het verleden al ooit eens op zo'n verzoek vanuit het publiek was ingegaan. Hierover was vooraf niets afgesproken. Toen we haar de doos met chocolade hadden afgegeven had ze eerst het briefje niet opgemerkt. Dat gebeurde pas enkele nummers later", aldus vader Norman.

Tijdens de drumsolo van de jongen begonnen de bandleden overigens mee te jammen op het ritme van de drums. Sheila E herinnerde eraan dat zij op jonge leeftijd voorbestemd was om een atlete te worden, maar na haar eerste optreden op 15-jarige definitief koos voor de muziekwereld. Ze wenste de jongen alle succes toe en riep hem overigens enkele nummers later nog eens op het podium om het nummer "Fiesta" mee te zingen.