Geen derde re-enactment van Slag bij Waterloo

In het kader van de plechtigheden naar aanleiding van de 200e verjaardag van de Slag bij Waterloo zal twee keer een re-enactment van de beroemde veldslag plaatsvinden en niet drie keer. Dat heeft de burgemeester van Eigenbrakel bevestigd.

Op 19 en 20 juni vindt in Waterloo twee keer een re-enactment plaats van de beroemde Slag bij Waterloo die in 1815 de definitieve nederlaag voor de Franse leider Napoleon Bonaparte betekende. Omdat de vraag van het publiek naar kaartjes voor die evenementen groot was, gingen stemmen op om ook op 21 juni een re-enactment op poten te zetten.

Die plannen zijn nu definitief afgevoerd, zo meldt burgemeester van Eigenbrakel Vincent Scourneau (MR). Een derde re-enactment levert te veel organisatorische en veiligheidsproblemen op. "De tweede re-enactment op 20 juni eindigt pas tegen middernacht", zegt Scourneau. "Een derde re-enactment in de ochtend van 21 juni geeft hen te weinig tijd om uit te rusten. De re-enactment naar de namiddag uitstellen, lukt dan weer niet voor de deelnemers zelf."

Wie geen kaartjes voor de re-enactments heeft kunnen bemachtigen, kan wel nog steeds terecht op de openingsavond van de herdenkingsplechtigheden op 18 juni. Onder de noemer "Inferno" staat dan een spektakel gepland.