Google wil automatische "spoiler alerts" ontwikkelen

Google heeft een patent verworven op een nieuwe webtoepassing die surfers moet helpen om geen ongewenste informatie over series of boeken te lezen te krijgen op het internet. Het internetbedrijf onderzoekt of zo een toepassing ontwikkeld kan worden.

Google heeft een patent verworven op een toepassing die automatische "spoiler alerts" moet genereren op het internet.

Google onderzoekt of het in kaart kan brengen welke tv-series, boeken en films surfers bekijken om daaraan een automatische blokkering van informatie op het internet over die series en boeken te koppelen.

Wanneer een fan van een serie als "MacGyver" of "Game of thrones" nog maar twee seizoenen en drie afleveringen van het derde seizoen van een serie heeft bekeken,  wil Google alle info over de ontknoping blokkeren op het internet. Op die manier kunnen surfers voorkomen dat ze informatie te lezen krijgen die de spanning van het kijken kan vergallen.

Google bevestigt dat er onderzoek naar zo een toepassing aan de gang is, maar kan nog geen details vrijgeven. Het is niet duidelijk of de toepassing zou gelden op alle sociaalnetwerksites of enkel op de sites van Google. "Sommige plannen monden uit in concrete toepassingen, andere niet", reageert Google.