Isabella Rossellini zit jury Un Certain Regard in Cannes voor

De jury van de nevencompetitie Un Certain Regard van het filmfestival van Cannes krijgt Isabella Rossellini als voorzitter. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Naast de officiële competitie is het elk jaar uitkijken naar Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes. Die nevencompetitie biedt doorgaans jonge regisseurs de kans hun werk aan de wereld te tonen.

Dit jaar zit Isabella Rossellini de jury van deze nevencompetitie voor. Zij is de dochter van Roberto Rossellini en Ingrid Bergman en is ook zelf actrice. Ze is bekend van films als "Blue velvet" van David Lynch en was ook te zien in "White lights" van Taylor Hackford, "Tough guys don't dance" van Norman Mailer en "The funeral" van Abel Ferrara.

De shortlist van Un Certain Regard wordt aanstaande donderdag bekendgemaakt, samen met de films die aan de officiële competitie deelnemen. Dit jaar vindt het filmfestival van Cannes plaats van 13 tot en met 24 mei.