Jeremy Clarkson ziet af van presentatie BBC-programma

De Britse tv-presentator Jeremy Clarkson zal op 24 april niet opdraven als presentator van het satirische nieuwsquiz "Have I got news for you" op de BBC. De Britse openbare omroep had het licht op groen gezet voor de presentatie, maar Clarkson heeft beslist om de opdracht af te zeggen.

Jeremy Clarkson werd vorige maand ontslagen door de BBC, nadat hij bij een incident op de set van "Top gear" een producent had geslagen. De voorbije weken is druk gespeculeerd over de toekomst van de tv-presentator, maar concrete plannen zijn nog niet bekend.

De voorbije dagen raakte bekend dat de wereldtournee van liveshows van "Top gear" zullen doorgaan onder een andere titel. Woensdag maakte de BBC bekend dat Clarkson wel nog welkom is om op 24 april als gastpresentator de tv-quiz "Have I got news for you" in goede banen te leiden.

De BBC meldt nu dat Clarkson de opdracht in "Have I got news for you" heeft geannuleerd. De producer van "Have I got news for you" sluit niet uit dat Clarkson later dit jaar alsnog te zien zal zijn in het programma.

Het nieuwe seizoen van "Have I got news for you" gaat vandaag van start op de BBC. De eerste aflevering wordt gepresenteerd door Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe.