Mooie weer lokt veel toeristen naar de kust

Het mooie weer lokt vandaag veel toeristen naar de kust. Op de E40-autosnelweg leidde dat tot lange files, van Groot-Bijgaarden tot in Aalter. Ook de NMBS legde extra treinen in richting kust.

"Het is vandaag de laatste zonnige dag en veel dagjesmensen willen daar nog van profiteren", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Rond 10 uur vanmorgen ontstonden heel wat files richting de kust. Vooral op de ring rond Antwerpen, Brussel en Gent was er een lange wachttijd van ongeveer een uur door accordeonfiles.

Na de middag is de situatie verbeterd, maar wie nu langs de ring rond Gent reed, moest rekening houden met een wachttijd van ongeveer 45 minuten. "Mensen die nu nog naar de kust vertrekken moeten niet al te veel drukte meer verwachten", zei Beeckman na de middag.

De NMBS heeft vanmorgen twee extra treinen naar Oostende ingelegd. Vier treinen met Brugge als eindstation zijn doorgereden tot in Blankenberge. Ook vanavond worden extra treinen ingelegd, mocht dat nodig blijken.