Oud-minister Melchior Wathelet stapt uit de politiek

Oud-staatssecretaris en oud-minister Melchior Wathelet (CDH) legt al zijn politieke mandaten neer en stapt in het bedrijfsleven. Hij wordt CEO van Xperthis, een bedrijf gespecialiseerd in informaticaoplossingen voor de gezondheidssector.

"Vandaag sluit ik een belangrijke en intense fase van mijn carrière af", zegt Melchior Wathelet in een persmededeling. "Mijn dank gaat naar iedereen die zoveel vertrouwen in mij heeft gesteld. Ik denk dan vooral aan de mensen met wie ik met veel plezier heb samengewerkt, de leden van mijn diverse kabinetten, aan Benoit Lütgen die ik het beste toewens en uiteraard aan alle kiezers zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest."

Melchior Wathelet werd in 2003 voor het eerst verkozen voor de Kamer. Van 2008 tot 2014 was hij staatssecretaris voor Begroting, Migratie en Asiel, Gezinsbeleid en Federale culturele voorzieningen, en later voor Energie, Mobiliteit, Milieu en Staatshervorming. Vorig jaar veroorzaakte hij heel wat ongenoegen toen hij met zijn plan-Wathelet de vluchtroutes vanop Brussels Airport aanpaste, wat tot een storm van protest leidde in Brussel en in de oostrand.

In juli 2014 werd hij vicepremier en federaal minister van Binnenlandse Zaken in de ontslagnemende regering-Di Rupo, nadat Joëlle Milquet was overgestapt ,naar de Franse Gemeenschapsregering. Wathelet is ook gemeenteraadslid in Verviers.

Melchior Wathelet, ook wel Melchior junior genoemd, is de zoon van Melchior Wathelet, voormalig minister-president van het Waals Gewest, oud-rechter bij het Europese Hof van Justitie en minister van staat.

Meest gelezen