Politie heeft kunstwerk van Banksy in beslag genomen

Vorige maand heeft een man in Gaza de deur van een familie gekocht voor ongeveer 165 euro. De vorige eigenaar voelt zich bekocht nadat was gebleken dat op de deur een kunstwerk van Banksy was aangebracht. De familie diende een klacht in en de politie in Gaza heeft het kunstwerk nu in beslag genomen.

De familie Hamdouna in Gaza was zich van geen kwaad bewust toen ze de deur van hun ingevallen woning verkochten aan een man die zich voordeed als een journalist van een persagentschap.

Toen de verkoop van de deur met een originele graffititekening van Banksy beslecht was voor ongeveer 165 euro, kwam het de familie Hamdouna ter ore dat het kunstwerk een veelvoud waard is. De werken van Banksy werden de voorbije jaren voor miljoenen euro's verhandeld in de kunstwereld.

Daarop stapte de familie Hamdouna naar de politie. De politie in Gaza heeft het kunstwerk nu in beslag genomen na de klacht van de familie.