Ruim 780 hardrijders geflitst tijdens Ronde van Vlaanderen

Tijdens de Ronde van Vlaanderen vorige zondag zijn meer dan 780 autobestuurders langs het parcours op de bon gegooid omdat ze te snel reden. Dat zijn er dubbel zoveel als twee jaar geleden.

De federale politie controleerde zondag ruim 4.800 auto's op hun snelheid en zo'n 16 procent respecteerde de snelheidslimiet niet. Dat ondanks het feit dat de politie steeds vaker controleert tijdens wielerwedstrijden.

"Het is eigenaardig, want de afgelopen 6 jaar controleert de politie uit de streek van Oudenaarde tijdens de wielerwedstrijden. Dat is geweten, maar ten opzichte van 2013 zien we een verdubbeling van het aantal overtreders. Blijkbaar begrijpt nog niet iedereen de boodschap dat je je tijdens die evenementen ook best aan de snelheidslimiet houdt", zegt Patrick Willockx van de federale politie.

Alle snelheidsovertreders zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank, op een speciale themazitting.