Slapende vrachtwagenchauffeur veroorzaakt fileleed op E19

Op de E19 in de richting van Antwerpen is een Roemeense vrachtwagenchauffeur ter hoogte van Kleine Bareel tegen de vangrail in de middenberm gebotst, nadat hij in slaap was gevallen. Het ongeval veroorzaakte een lange file omdat het wegdek over enkele honderden meters vervuild raakte met brandstof.

Door de botsing tegen de vangrail scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen. De lading van de vrachtwagen - houten panelen en balken - verschoof ook door de impact. De chauffeur kon zijn voertuig enkele honderden meters verder op de pechstrook zetten.

De brandweer van Schoten was druk in de weer met het reinigen van het wegdek. Een tijdlang waren zowel de pechstrook als de rechterrijstrook versperd. Er stond een file van zo'n anderhalf uur in de richting van Antwerpen. Omstreeks 9 uur was de rijbaan weer volledig vrij, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.