"Spotify haalt 377 miljoen euro op"

De muziekdienst Spotify krijgt een financiële injectie van 377 miljoen euro (400 miljoen dollar) van investeerders. Dat melden verscheidene Amerikaanse media. Het gehele bedrijf wordt daarmee op meer dan 7,5 miljard euro gewaardeerd, meldt The New York Times.

Als de financieringsronde slaagt, plaatst dat Spotify in de gelederen van de best gewaardeerde technologiebedrijven waaronder taxidienst Uber, Airbnb en de mobiele app Snapchat.

Ruim een dozijn investeerders zou volgens bronnen rond de deal garant staan voor de miljoeneninjectie, waaronder een divisie van zakenbank Goldman Sachs. Een woordvoerder van Spotify weigerde commentaar te geven.

Spotify, dat zijn app in 2008 lanceerde, is marktleider in muziekstreaming via het internet. Het Zweedse bedrijf telt ongeveer 60 miljoen gebruikers, van wie een op de vier een betalende klant is.