"Te weinig overnachtingsplaatsen voor kampeerauto's"

Er is een groot tekort aan overnachtingsplaatsen voor kampeerauto's in Vlaanderen. Dat zegt de vereniging Vlaamse Kampeertoeristen. Er zijn in ons land naar schatting 45.000 kampeerauto's, maar die trekken vaak naar het buitenland omdat er aan onze kust slechts een paar honderd officiële overnachtingsplaatsen zijn.

Veel eigenaars van kampeerwagens trekken tegenwoordig naar Frankrijk of Nederland om daar te overnachten. Op nogal wat plekken waar ze vroeger mochten staan, krijgen ze nu een GAS-boete.

"Aan de kust, maar eigenlijk in heel Vlaanderen, zouden meer terreinen voor kampeerauto's moeten komen", zegt Ben Van den Bossche, ondervoorzitter van de Vlaamse Kampeertoeristen. "Die hoeven niet noodzakelijk uitgerust te zijn met alle toeters en bellen. Het belangrijkste is dat de ondergrond voldoende verhard is."

"Dat kan op een gewone parkeerplaats al. Het volstaat dat er een aftappunt is voor water, dat men een chemisch toilet kan lozen, elektriciteit kan verbruiken..."