Argentinië vaardigt aanhoudingsbevel uit tegen Justin Bieber

Een Argentijnse rechter heeft aan Interpol gevraagd om een internationaal aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de Canadese zanger Justin Bieber. Het jeugdidool wordt in het Latijns-Amerikaanse land vervolgd omdat hij in 2013 in Buenos Aires geweld zou gebruikt hebben tegen een fotograaf.
AP2014

"Omdat hij nooit is ingegaan op de oproepen van de rechter, hebben we nu om zijn arrestatie gevraagd", zo verklaart Maria Soledad Nieto, een medewerkster van de magistraat Alberto Banos. Het verzoek werd woensdag naar Interpol verstuurd, zo klinkt het nog.

Een Argentijnse fotograaf zegt dat hij in 2013 aan de ingang van een nachtclub in de wijk Palermo door Bieber werd aangevallen. Op vraag van de zanger werd toen ook zijn fotocamera en zijn mobiele telefoon afgenomen. Ook een van de lijfwachten van Justin Bieber moet zich daarvoor verantwoorden.

In november 2014 had Bieber 60 dagen de tijd gekregen om zich aan te bieden bij de rechter. Maar omdat het popidool nooit gehoor gaf aan die oproep, werd beslist een aanhoudingsbevel uit te vaardigen.