Bette Westera en Sylvia Weve winnen Woutertje Pieterse Prijs

"Doodgewoon" van jeugdboekenschrijfster Bette Westera en illustratrice Sylvia Weve is in Amsterdam bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Aan de prijs voor het beste Nederlandstalige jeugdboek van het voorbije jaar is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.

De Nederlandse schrijfster Bette Westera en de Nederlandse illustratrice Sylvia Weve zijn in Amsterdam in de bloemen gezet. Hun boek "Doodgewoon" werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.

In het voorleesboek "Doodgewoon" staat de dood centraal. Westera en Weve gaan "de dood te lijf", zegt de jury. "Ze omarmen het, houden het op veilige afstand, geven het waarde en maken het zich eigen, ook voor de lezers. Dat allemaal tegelijk in een groots boek."

Bette Westera is geboren in 1958 en debuteerde in 1999. Naast kleuterverhalen, prentenboeken op rijm en gedichtenbundels schrijft ze ook non-fictie en is ze een vertaalster van prentenboeken.

De Woutertje Pieterse Prijs werd voor de 28e keer uitgereikt. Voor het eerst publiceerden de organisatoren een lijst met genomineerden. Bart Moeyaert en Gerda Dendoven waren genomineerd met het boek "De gans en zijn broer", maar grepen naast de hoofdprijs.