Bijna 300.000 Belgen mogen niet meer gokken

Vorig jaar hebben bijna 300.000 Belgen een verbod gekregen om te gokken. Ruim 120.000 mensen mogen niet langer spelen omdat ze schulden hebben. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Kansspelcommissie. Het aantal Belgen met een gokprobleem blijft ongeveer stabiel.

"De meeste mensen op onze verbodslijst zijn mensen die in een collectieve schuldregeling zitten", legt Marjolein De Paepe van de Kansspelcommissie uit. "Daarnaast is er ook een grote groep mensen die vrijwillig om een uitsluiting vragen, bijvoorbeeld wanneer ze zelf aanvoelen dat ze stilaan in de gevarenzone komen."

Tenslotte zijn er ook mensen met een gokverbod op vraag van een zogenoemde belanghebbende derde. "Als ik bijvoorbeeld van mijn partner zou vinden dat hij een gokprobleem heeft, dan kan ik bij de Kansspelcommissie een vraag indienen om hem te laten uitsluiten", aldus De Paepe.