Brand in fabriekshal in Ravels

Rond 20 uur was er een uitslaande brand in een grote fabriekshal aan de Mierdsedijk in Poppel. Dat gebouw was eigenlijk een oude kippenstal van 15 bij 80 meter die niet meer in gebruik is. Maar die stal wordt verhuurd aan een firma die zonnepanelen plaatst.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die van ver te zien was. Die grote rookontwikkeling werd veroorzaakt door de dakisolatie. Het gaat om 2 fabriekshallen waarvan er 1 in de as is gelegd. Op het dak lagen asbesthoudende golfplaten, waardoor de brandweer voorzichtig moest te werk gaan. De brand is ondertussen onder controle, maar de brandweer is nog aan het nablussen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Bij de brand raakte niemand gewond. Vlak naast de brandende fabriekshal lag een manège met paardenstallen. Aanvankelijk was er angst voor de paarden in die stallen, maar de brandweer kon de paardenstallen vrijwaren.