Ceysens verlaat Leuvense gemeenteraad

Patricia Ceysens heeft ontslag genomen uit de Leuvense gemeenteraad. De Open VLD-politica neemt na 20 jaar afscheid van de lokale politiek om meer tijd vrij te maken voor haar ondernemingen. Ze blijft wel actief in de Kamer.

Ceysens nam de beslissing naar eigen zeggen omdat de combinatie van lokale politiek met ondernemen te zwaar was geworden. De Leuvense heeft een bedrijf dat zich bezighoudt met e-commerce. Ze benadrukt dat ze politiek actief blijft.

"Het is zeker niet zo dat ik dit nu als een afscheid zie. Dat is absoluut niet de insteek of de filosofie. Ik ben op dit moment een Leuvense onderneemster en misschien komt ooit wel weer eens de roep om als ondernemer in de politiek te stappen", aldus Ceysens bij Radio 2 Vlaams-Brabant.

Ceysens was twee keer Vlaams minister, onder meer van Economie en Buitenlandse Handel. Na de verkiezingen van vorig jaar verhuisde ze van het Vlaams naar het federaal parlement waar ze nog steeds actief is. In de Leuvense gemeenteraad wordt ze opgevolgd door haar partijgenoot Luc Ponsaerts.