"Bloot en speren" bekroond op C21 Awards in Cannes

Op de vooravond van de televisiebeurs MIPTV, die maandag start in Cannes, werden zaterdagavond de C21 Awards uitgereikt. Het programma "Bloot en speren" van Vier heeft de prijs voor "beste humoristisch format" in de wacht gesleept. Het programma, gepresenteerd door Sofie Lemaire, kreeg de prijs uitgereikt van een internationale jury met daarin vertegenwoordigers uit de Europese en Amerikaanse mediaindustrie.

"De International Format Awards zijn de belangrijkste prijzen voor nieuwe en originele televisie-programma's", meldt Kristof Demasure van Vier. "Bloot en speren" won de prijs voor beste humoristische format. Het programma is bedacht en ontwikkeld door productiehuis Woestijnvis en werd afgelopen najaar voor het eerst uitgezonden. Volgende donderdag start het tweede seizoen.

Het programma wordt wereldwijd verdeeld onder de titel "And the rest is history". "Voorlopig zijn er nog geen handtekeningen gezet, maar er is wel interesse", zegt Demasure.

"Niemand had het echt verwacht, waardoor het feest dubbel zo groot is", meldt presentatrice Sofie Lemaire. "De concurrentie was niet van de poes. Zo een internationale appreciatie doet geweldig veel deugd." Volgens Sam De Graeve, creatief directeur bij Woestijnvis, betekent de prijs dat het programma de komende dagen ook in de schijnwerpers zal staan op MIPTV.

Voor deze awards werden meer dan 200 nieuwe formats ingestuurd, door alle grote namen van de internationale productiehuizen.