"Romantisch, maar tegelijkertijd erg mannelijk"

Het leek eindeloos wachten, maar vandaag gaat in de VS het nieuwe seizoen, intussen al het vijfde, van "Game of thrones" van start. Zelfs voor degene die al lang niet meer mee is met de plot blijft de tv-serie een visueel spektakel met verrassende plotwendingen -"Geen enkele acteur of actrice is veilig"- en de nodige portie brutaal geweld en brave seks. Een van meest aaibare figuren in de serie blijft intussen Jon Snow, een rol van Kit Harington. En dat heeft hij voor een belangrijk deel te danken aan zijn krullende haarbos.

Zelf blijkt Harington nochtans niet zo dol op zijn "handelsmerk", zo vertelde hij in april 2013 op Vulture: "Ik zou nooit deze vervloekte haren hebben, mocht ik deze rol niet gehad hebben. Bovendien, omdat mijn haren zo traag groeien, moet ik die lange krullen definitief blijven houden. Indien dit niet nodig was, dan zou ik korte haren hebben. Gelukkig moet ik er niet veel voor doen om het zo te hebben. Het haar doet gewoon wat het doet. Intussen droom ik ervan het af te knippen."

Kevin Alexander, de man verantwoordelijk voor de soms weelderige kapsels in "Game of thrones", omschreef op Fashionista Snows haarstijl als volgt: "Het ziet er romantisch uit, maar tegelijkertijd erg mannelijk. Het doet hem er goed uitzien. De krulletjes vallen apart op zijn voorhoofd, en dat zien de mensen graag. Ook al beweert Harington dat hij zijn haren haat, he loves it!"

Aan GQ verklapte Harington zijn haren tijdens de opnames niet te wassen "om ze zo vettig en middeleeuws mogelijk te doen lijken".

In ieder geval zijn de haren van Jon Snow wel erg belangrijk geworden voor de tv-serie. "Mijn haren hebben uiteindelijk een eigen contract gekregen. Ik had nooit gedacht deze zin ooit te moeten uitspreken over mijn eigen haren. Maar het is mij niet toegestaan mijn eigen haren te knippen. Meer kan ik er niet over zeggen, want dat zou mij mijn job kunnen kosten", aldus Harington in juni 2014 in het praatprogramma "Live with Kelly & Michael".

Als er dan toch al iets met de haren van de 28-jarige acteur gebeurt, dan slaat het internet even tilt. Toen in augustus vorig jaar de trailer van "Testament of youth" de wereld ingestuurd werd, met Harington in de hoofdrol en met afgesneden krullen, kon de ontgoocheling bij vele "Game of thrones"-fans niet op. Uiteindelijk bleek de acteur een pruik te dragen tijdens de opnames.

Toen hij begin januari kortgeknipt tijdens de première van die film in Londen verscheen (zie foto hierboven), zou dat een aanduiding kunnen zijn dat Jon Snow seizoen 5, net als andere hoofdacteurs in vroegere seizoenen, niet zou overleven. "Of was het weer een pruik?", vroegen verschillende websites zich af. "Ik denk dat we er niet te veel achter moeten zoeken", concludeerde Uproxx.

Voor de vele fans is er dus wereldwijd maar één oplossing: kijken en genieten!

lees ook