Jongen doodgebeten door haai op La Réunion

Op het Franse eiland La Réunion in de Indische Oceaan is zondag een jongen van 13 jaar overleden nadat hij aangevallen werd door een haai. Het is al de zevende dode door een haaienbeet sinds 2011.

De haai beet de benen en een deel van de onderbuik van de jongen af. De tiener was gaan zwemmen in een verboden zone op Cap Homard, op de westkust van het eiland dat ongeveer 700 kilometer ten oosten van Madagaskar ligt.

Het gaat om de zestiende aanval sinds 2011 en de zevende dodelijke. De laatste gebeurde op 14 februari, toen een 22-jarige zwemster werd gegrepen door een haai toen ze zich op vijf meter van de kust bevond in het zuiden van het eiland.

Midden februari verboden de autoriteiten zwemmen en alle wateractiviteiten buiten de lagune en de bewaakte zones, vanwege het risico op aanvallen.