Politie klist automobilist na een achtervolging

De Leuvense politie heeft zaterdagavond een 20-jarige automobilist opgepakt die even voordien een alcoholcontrole aan het De Becker Remyplein in Kessel-Lo voorbijgesneld was. Motorrijders zetten de achtervolging in en konden de jongeman oppakken.

De man, die bleek rond te rijden ondanks een verval van het recht tot sturen, botste in de Karel Schuermansstraat tegen een verhoogde trottoirrand, waarbij zijn auto zwaar beschadigde raakte. Hijzelf bleef ongedeerd.

De Leuvenaar kreeg pv's wegens het negeren van een bevel van een politieman om te stoppen en voor het rijden ondanks het door de politierechter opgelegde verbod.

In totaal werden tussen 18 uur zaterdagavond en 6 uur zondagmorgen 538 bestuurders aan een alcohol- en/of drugtest onderworpen. Daarvan bleken er 26 onder invloed van alcohol en/of drugs.