Student in Kenia omgekomen na paniek op universiteit

In Kenia is een student omgekomen nadat er paniek was ontstaan in de universiteit van Nairobi. 141 andere studenten werden gewond.

De paniek ontstond nadat er een knal te horen was in de Keniaanse hoofdstad. Twee weken na de bloedige aanslag van Al Shabaab op de universiteit van Garissa dachten de studenten in Nairobi meteen dat hun campus nu ook werd aangevallen. De schrik zat er goed in omdat bij de aanval in Garissa 148 mensen waren gedood door de terroristen van Al Shabaab.

De oorzaak van de knal van vanochtend bleek nadien veel onschuldiger dan gedacht: het was gewoon een transformator die ontploft was. Helaas was het kwaad al geschied en waren de studenten in paniek gebouwen uitgelopen. In het gedrang raakten 141 studenten gewond. Verschillende studenten waren uit ramen gesprongen, soms van zes hoog. Eén van de studenten die dat deed, overleefde de sprong niet.

De gewonde studenten werden vooral met breuken en snijwonden overgebracht naar twee ziekenhuizen.