Tientallen Duitsers opgepakt na massale vechtpartij in Zeeland

Zeker 75 Duitsers zijn in de nacht van zaterdag op zondag gearresteerd in de Nederlandse gemeente Renesse, nadat er een massale vechtpartij was uitgebroken. De Duitsers begonnen te vechten in het centrum van de Zeeuwse badplaats. Op een gegeven moment keerden zij zich tegen de politie.

De vechtpartij ontstond toen de politie een verdachte probeerde op te pakken wegens mishandeling, zegt een politiewoordvoerder. De Duitsers pikten dat niet en vielen de agenten aan.

Ten minste twee agenten zijn gewond geraakt. Een van hen werd op zijn hoofd geslagen met een bierfles, de ander is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn met een bus naar een gevangenis in Breda gebracht en zitten daar voorlopig vast.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de Nederlandse politie. Die is in de eerste plaats op zoek naar videobeelden van de vechtpartij.