Twee bewakers van Zuid-Koreaanse ambassade in Libië gedood

Een groep gewapende mannen heeft vanochtend de Zuid-Koreaanse ambassade in Tripoli aangevallen. Twee Libische bewakers kwamen daarbij om het leven, zo meldt de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Tientallen mannen openden het vuur vanuit een wagen. Een derde bewaker raakte gewond. Op het moment van de feiten waren drie Zuid-Koreanen, onder wie twee diplomaten, aan het werk op de ambassade. Zij bleven ongedeerd.

"We weten niet of de aanval gericht was op de ambassade of op de bewakers", aldus de veiligheidsdiensten. De autoriteiten bekijken momenteel of ze alle Zuid-Koreaanse burgers gaan terughalen uit het land.

Volgens het Chinese persbureau Xinhua zou terreurorganisatie Islamitische Staat achter de aanval zitten, maar de motieven zouden onduidelijk zijn.

Sinds het regime van Khaddafi in 2011 omver werd geworpen, heerst er chaos in Libië, zonder centraal gezag: er zijn twee regeringen en verschillende milities zaaien er terreur en scharen zich achter terreurorganisatie Islamitische Staat.