"Daar was hij, "The Rock", mijn inspiratiebron"

Enkele maanden geleden werd een droom werkelijkheid voor de 19-jarige Nick Miller, toen hij acteur Dwayne "The Rock" Johnson", die terugkwam van een fitnesssessie, tegen het imposante lijf liep. Johnson maakte even tijd voor de jongeman, die de kans kreeg hem te vertellen over de kanker die zijn leven op 16-jarige leeftijd door elkaar geschud had. Op paasdag deelde Johnson dit verhaal via zijn Instagramaccount, inclusief een foto die snel viraal ging.

Volgens Miller was het vooral Johnson die hem door de moeilijke periode van chemotherapie en een stamceltransplantatie geholpen had. Zo vertelde hij op de podcast "A swift kick in the ass": "Tijdens de chemo keek ik regelmatig naar films van "The Rock". Ik wist ook hoe hij eruitzag toen hij mijn leeftijd had en hoe zijn lichaam zich daarna zo gevormd heeft. Hij werd mijn inspiratie. Na de chemo ben ik dan ook afgezakt naar de fitness. Dat verhaal wilde ik hem zo graag vertellen. Dat betekende alles voor mij. En het is me gelukt."

"Ik wist wel waar hij ongeveer naar de fitness ging, maar het was nooit mijn bedoeling om hem lastig te vallen. Ik reed samen met een aantal vrienden daar dus wat in de buurt rond. Maar ik kwam hem niet tegen, dus reed ik maar terug naar huis. Tot ik kilometers verder een grote open bestelauto zag rijden. Hij was het! We zijn hem gevolgd tot aan de fitnesszaal, waar hij binnenging. Daar hebben we een uur gewacht."

"Toen hij vertrok, zag hij dat ik een T-shirt van hem droeg. Mijn vrienden riepen dat ze een foto met hem wilden. En dan is hij gestopt. Ik heb een vijftal minuten met hem gepraat. Hij wilde ook mijn verhaal horen."

Johnson liet op zijn Instagram-account weten dat hij danig ontroerd was door Millers verhaal. "Het geeft me een goed gevoel dat ook ik nu een effect op hem gehad heb", aldus de jongeman nog.

lees ook