"Onze fascinatie voor wapens moet stoppen"

In Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, heeft een driejarig jongetje per ongeluk zijn eenjarig broertje doodgeschoten. De plaatselijke politiechef roept op om wapens uit de huizen te bannen.
Archieffoto

De driejarige jongen vond het wapen in huis, nam het in zijn handen, waarop het per ongeluk afging. De kogel raakte zijn broertje dodelijk in het hoofd. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar werd daar dood verklaard.

Veel meer details over het incident zijn er niet. De politie probeert te achterhalen waar het wapen vandaan kwam. Volgens de politie was er wel minstens één volwassene in het huis op het moment van het incident.

"Dit is een triestige dag voor Cleveland", zei de plaatselijke politiechef Calvin Williams. Hij deed meteen ook een emotionele oproep: "Deze fascinatie die we hebben voor handwapens, niet alleen in deze stad maar in het hele land, moet stoppen. Dit is een zinloos verlies van een leven."

Meest gelezen