Appartementsgebouw in Houthalen onbewoonbaar na explosie in bakkerij

In een appartementsgebouw in Houthalen-Oost zijn een vijftal woningen voorlopig onbewoonbaar verklaard, na een brand in de bakkerij in het gebouw. Omstreeks 4.30 uur was er een zware explosie en brak er brand uit. In het gebouw zijn drie handelszaken, een vakantiewoning en vier appartementen.

Bij de explosie in de bakkerij, op de benedenverdieping van het gebouw, werd een muur weggeblazen. Vermoedelijk ontploften er twee gasflessen. Daarna brak er brand uit, waardoor een auto die vlakbij geparkeerd stond, volledig in vlammen opging. De bakkerij stond voorlopig leeg, in de aanloop naar verbouwingswerken.

Er zijn geen gewonden gevallen, maar er is wel materiële schade. De woningen in het appartementsgebouw boven de bakkerij zijn ontruimd en voorlopig onbewoonbaar verklaard. Ook de uitbaters van de drie winkels in het pand zullen elders onderdak moeten zoeken.

Sommige woningen hebben slechts beperkte rook- en waterschade opgelopen, bij anderen is de schade groter. Er wordt verwacht dat de appartementen tegen volgende week weer bewoonbaar zijn. De politie onderzoekt of er kwaad opzet in het spel is.

In totaal moet twintigtal bewoners voorlopig elders onderdak krijgen. De gemeente en het OCMW zoeken naar een oplossing. Enkele bewoners kunnen al zeker bij familie terecht.

Meest gelezen