Catherine Deneuve opent Filmfestival van Cannes

Een nieuwe film met Catherine Deneuve zal het Filmfestival van Cannes openen. Maar dat is niet het belangrijkste nieuws: wel dat de openingsfilm voor het eerst in de 68-jarige geschiedenis van het festival geregisseerd werd door een vrouw.

In "La tête haute" van Emmanuelle Bercot speelt Catherine Deneuve een jeugdrechter die een jonge delinquent opnieuw op het rechte pad wil krijgen. Emmanuelle Bercot werkte eerder al samen met Deneuve in "Elle s'en va", een film uit 2013.

In tegenstelling tot de voorbije jaren kiest Cannes dit keer niet voor een opvallende spektakelfilm zoals "Grace van Monaco" of "The great Gatsby", maar voor een bescheidener auteursfilm.

"De keuze voor "La tête haute" weerspiegelt onze wil om te openen met een verschillende, sterke en ontroerende film", zeggen de organisatoren van het prestigieuze filmfestival. "Deze film zegt iets over belangrijke thema's in onze hedendaagse samenleving, in de traditie van een moderne, sociaal geëngageerde cinema."

Meest gelezen