Fotograaf uit Leuven wint goud op World Photographic Cup

Koen De Langhe uit Leuven heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Natuur & Wildlife op de World Photographic Cup, een soort landencompetitie voor beroepsfotografen. Dat meldt de Nationale Vereniging Beroepsfotografen.

De World Photographic Cup is een organisatie van de Europese en Amerikaanse fotografenassociaties. "Het is een soort wereldkampioenschap voor landen", vertelt Koen De Langhe aan deredactie.be. "26 landen hebben aan deze competitie deelgenomen. De nationale verenigingen hebben eerst een selectie gemaakt en vervolgens per discipline drie foto's ingestuurd."

Eén van de foto's die België dit jaar heeft ingestuurd, is een foto van het Hallerbos van De Langhe. In de categorie Natuur & Wildlife is het beeld goed voor een eerste plaats. Vorig jaar won ons land in dezelfde categorie al eens een zilveren medaille, toen voor een foto van Martin Steenhaut.

"Ik heb mijn foto rond deze tijd vorig jaar in het Hallerbos genomen", zegt De Langhe nog. "Dat bos komt de komende dagen opnieuw in volle bloei. Het is dus het ideale moment voor iedereen om het te fotograferen."