Groene Michelin-gids geeft Pairi Daiza drie sterren

In de nieuwe editie van de groene Michelin-gids over België krijgt het dierenpark Pairi Daiza drie sterren. Dat heeft Pairi Daiza zelf bekendgemaakt. Het dierenpark is de enige nieuwe toeristische attractie die drie sterren krijgt in de editie 2015/2016 van de gids, die deze week zal verschijnen.
De groene Michelin plaatst Pairi Daiza bij de tien zaken die men niet mag missen.

Drie sterren betekent in het sterrensysteem van Michelin: "de reis waard". Twee sterren staat voor "de omweg waard", en een ster voor "interessant". Het dierenpark vervoegt daarmee het lijstje met een twintigtal Belgische driesterrenattracties in de gids, zoals de Brusselse Grote Markt en de Brugse binnenstad.

De toeristische gids plaatst Pairi Daiza meteen ook bij de tien attracties in België die je gezien moet hebben. De negen andere zijn Brussel, Brugge, de Vlaamse belforten en begijnhoven, de kathedraal van Doornik, Antwerpen, Gent, de Waalse waterlopen (de valleien van de Maas en de Semois), de Grotten van Han en "het stripverhaal".

De groene gids vermeldt in Pairi Daiza het belang van de tempel "Agung Santi Bhuwana", van de met de hand uitgesneden "tempel van de heerlijkheden" in de Chinese tuin, en van de twee panda's die China uitgeleend heeft aan het dierenpark.

Meest gelezen